U

Tyršova základní škola, Brno, Kuldova 38

SE ZAMĚŘENÍM NA MATEMATIKU, INFORMATIKU, ANGLICKÝ A ČESKÝ JAZYK

Tyršova základní škola

SE ZAMĚŘENÍM NA MATEMATIKU, INFORMATIKU, ANGLICKÝ A ČESKÝ JAZYK

Úvod 9 Aktuality 9 Zpráva o výletu žáků 7. A do Pardubic a únikové hře v centru Brna 30. a 31. 5.

Výlet do Pardubic

Ve čtvrtek 30. května se žáci 7. A třídy vydali na dlouho očekávaný výlet do Pardubic. Tento výlet byl naplánován v rámci obohacení znalostí o české historii a kultuře a také jako odměna za jejich úsilí během školního roku.

Výprava začala ráno ve třídě, kde jsme se žáky sešli před 8. hodinou. Po krátkém úvodu a připomenutí bezpečnostních pravidel jsme se všichni vydali na cestu. Cesta vlakem trvala přibližně 1,5 hodiny, během kterých sedmáci v klidu relaxovali.

Po příjezdu do Pardubic žáci navštívili historické centrum města, kde si prohlédli Zelenou bránu, renesanční radnici, automatické mlýny a zámecké valy Pardubice. Měli také možnost projít se malebnými uličkami a poznat kouzlo tohoto města.

Po návštěvě Pernštýnského náměstí jsme se přesunuli do místního parku, kde si děti mohly odpočinout, zahrát si hry a posvačit. 

Výlet byl zakončen návštěvou cukrárny, kde si děti mohly vychutnat sladké dobroty, než se vydaly zpět na cestu domů. Návrat do školy proběhl kolem 14. hodiny a všichni byli unaveni, ale nadšení z nových zážitků.

Do školy se poté žáci vrátili v 18.00, aby jsme spolu přespávali ve škole. Příjemně strávený čas trávili hrami, společnou přípravou večeře a sledováním filmu před spaním. 

Úniková hra v centru Brna

V pátek  31. května 2024 se žáci 7. A vydali na další dobrodružství, tentokrát do centra Brna, kde je čekala úniková hra. Tato aktivita byla zaměřena na podporu týmové spolupráce a logického myšlení.

Po příchodu do centra Brna byli žáci rozděleni do několika skupin, každá s vlastním úkolem a scénářem. Úniková hra byla situována na historických místech středu Brna. 

Skupiny měly 3 hodiny na to, aby úspěšně splnily všechny úkoly. Žáci museli prokázat své schopnosti v oblasti logiky, kreativity a spolupráce. Některé skupiny dokázaly úspěšně dokončit hru v rekordním čase, jiné měly menší problémy, ale nakonec se všichni dokázali s úsměvem na tváři vrátit zpět do školy, kde akce končila.

Oba výlety byly velmi úspěšné a přinesly žákům mnoho nových zážitků a zkušeností. Těšíme se na další podobné akce v příštím školním roce!