Začátkem ledna se na lyžařský výcvikový kurz v horském areálu Kraličák v Hynčicích pod Sušinou vydalo celkem 49 žáků ze 7. a 8. tříd naší školy. Počasí nám letos příliš nepřálo, a první dny na sjezdovce nám přinesly intenzivní mrazy. Nicméně i přes tuto výzvu se naši žáci statečně zdokonalovali ve svých lyžařských dovednostech.

Kromě samotného lyžování byl program kurzu obohacen různými aktivitami. Ve středu odpoledne jsme se vydali na procházku po okolí, abychom si odpočinuli od lyžování a mohli si vychutnat krásu přírody a čerstvý horský vzduch. Součástí kurzu byla i přednáška o bezpečnosti na horách, kterou vedl zkušený člen horské služby. Vzhledem k tomu, že lyžování je sport s určitým rizikem, klade se důraz na dodržování bezpečnostních pravidel a respektování omezení v horských areálech. Přednášky o bezpečnosti na horách poskytují studentům cenné informace, které jim pomáhají minimalizovat rizika spojená s lyžováním. Další přednáška se věnovala správné péči o lyže, při níž zkušený lektor detailně předvedl správný servis lyží.

Ve večerních programech měli žáci možnost vyzkoušet si organizaci různých aktivit, her a soutěží. Poslední dva večery byly vyhrazeny diskotéce, což pro mnohé studenty představovalo vrchol zážitků. Je důležité si uvědomit, že lyžařské kurzy nejsou pouze o zdokonalování lyžařských dovedností, ale také o rozvoji sociálních a organizačních schopností. Studenti se učí spolupráci, komunikaci a organizaci činností – dovednosti klíčové nejen pro osobní, ale i profesní růst.

Letošní lyžařský výcvikový kurz v Hynčicích pod Sušinou se dá hodnotit jako mimořádně úspěšný. Žáci si domů dovezli spoustu nových zážitků, zdokonalili své lyžařské dovednosti a prožili krásnou zimní dovolenou. S radostí se těšíme na příští rok a další nezapomenutelný kurz v nádherné přírodě.