Významné životní jubileum minulé úterý oslavila klíčová postava naší školy – paní ředitelka. Tato událost pochopitelně neunikla pozornosti žáků, kteří si pro paní ředitelku přichystali několik překvapení. Nechyběl dort, kytice, hlasitý potlesk ani blahopřejné hlášení. 
Znění hlášení, jehož autorky jsou členky žákovského parlamentu Klára Jurečková a Natka Kyánková, si můžete přečíst níže.
____
Milí spolužáci,
21. listopadu se v našich dějinách událo spousta významného. Například 21. listopadu 1344 položil Jan Lucemburský základní kámen katedrály svatého Víta, Václava a Vojtěcha na Pražském hradě. 21. listopadu 1789 se Severní Karolína stala 12. státem USA. 21. listopadu 1877 oznámil Thomas Alva Edison objev fonografu, přístroje, který umí zaznamenávat zvuk. 21. listopadu 1916 se potopila loď Britannic, sesterské plavidlo lodě Titanic.
Dějiny 21. listopadu začala ve středu roku 1973 psát také jedna úžasná osoba, kterou všichni moc dobře znáte. Je to člověk, bez kterého by se naše škola neobešla. Kromě toho, že celý den pozoruje své rybičky, se také stará o celou naši školu. Podle nejmladších z nás je nejkrásnější na celé planetě, je moc moc moc milá a hodná a každý den nás obohacuje úsměvy. Stará se o to, abychom se kamarádili, abychom se tady měli dobře a aby tady nebyl život nespravedlivý. A na tom se, myslím, všichni shodneme. Dělá jednoduše školu lepším místem pro nás všechny, jak žáky, tak učitele. Teď už jistě víte, že dnes slaví svoje krásné kulaté narozeniny naše paní ředitelka.
Milá paní ředitelko, dovolte nám tedy za všechny žáky popřát vám především pevné zdraví, spokojenost v životě, hodné žáky, spoustu vyřešených matematických příkladů a pevné nervy s námi, vašimi žáky. Zůstaňte prosím stále tak usměvavá a optimistická, jako doposud. Ještě jednou vše nejlepší k narozeninám.